038 42 137 16

06 24 95 21 43

Oude Vismarkt 9

8011 TA Zwolle

info@lettingazwolle.nl

11:00 - 19:00

Werkwijze

Heb je bijles nodig? Kies dan voor Lettinga van Veen Studiebegeleiding in Zwolle.

Studeren

Problemen op school hebben vaak te maken met slechte planning en een verkeerde studiemethode. Nu is er geen enkele studiemethode alleen zaligmakend. Als je een voor jou slecht werkende manier van studeren hanteert, gaan wij kijken hoe het beter en daardoor vaak ook sneller kan. Voor sommigen is het goed om veel uittreksels van de stof te maken. Voor anderen is het juist beter om dat niet te doen. Misschien moet je een proefwerk in kleinere stukjes leren of moet je de stof vaker herhalen. Kleine aanpassingen maken vaak al een groot verschil. Huiswerkbegeleiding is meer dan uitleggen en overhoren. Het aanleren van een goede studiemethode en leren plannen is minstens zo belangrijk.

Uitleggen

Iedereen heeft wel een paar vakken die hij moeilijker vindt dan de andere. Misschien heb je naast je wiskundeknobbel een talendeuk. Of begrijp je maar niet wat het verschil tussen debet en credit is. Ons team van begeleiders bestaat uit vakleraren en studenten. Zij beantwoorden vragen van brugklasser tot en met examenkandidaat. Dat scheelt je een boel tijd, want je hoeft het niet zelf uit te zoeken. Na de uitleg kun je meteen weer verder.

Gerda, Studiebegeleider bij Lettinga van Veen Studiebegeleiding in Zwolle
Erwin van Veen, Studiebegeleider bij Lettinga van Veen Studiebegeleiding in Zwolle

Overhoren

Soms is het moeilijk om te weten of je je werk kent of niet. Stop je te snel met leren, dan loop je het risico dat je een onvoldoende krijgt. Ga je te lang door met leren, dan ben je meer tijd kwijt dan nodig is. Daarom overhoren wij alles en zorgen we dat je niet te weinig, maar ook niet teveel tijd kwijt bent.

Evaluatie

Natuurlijk halen leerlingen van Lettinga van Veen Studiebegeleiders niet alleen maar goede cijfers. Bij tegenvallende resultaten is het belangrijk om te weten waarom het fout ging. Zo kunnen we hier de volgende keer rekening mee kunnen houden. Het zou mooi zijn als je niet alleen het gemaakte werk, maar ook de opgaven van school mocht meenemen. Meestal mag dat niet en daardoor krijgen we zelf niet altijd een vinger achter de oorzaak van het probleem. In zulke gevallen vragen we de leraar op school om ons evaluatieformulier in te vullen. Daarop vult hij of zij in wat er mis ging en hoe dat de volgende keer voorkomen kan worden. Met die informatie kunnen wij aan de slag.

Erwin van Veen, Studiebegeleider bij Lettinga van Veen Studiebegeleiding in Zwolle

Contact met je ouders of verzorgers

Je ouders of verzorgers betalen de studiebegeleiding. Daarom hebben ze er recht op om te weten hoe het er mee gaat. Wij houden ze regelmatig via een e-mail op de hoogte van de gang van zaken. Vóórdat we dat doen, bespreken we het eerst met jou. Als het nodig is, zorgen we voor een rondetafelgesprek met jou en je ouders of verzorgers.

 

Maar hoe belangrijk ouders of verzorgers ook zijn, het gaat om jou. Met onwillige honden is het kwaad hazen vangen. Daarnaast is het niet meer van deze tijd dat ouders hun kinderen dwingen om naar een huiswerkinstituut te gaan. Daarom is het belangrijk dat je zelf studiebegeleiding van ons wil.

Bijlessen

BIJ JOU THUIS

Naast studiebegeleiding en examentraining geven we op het instituut bijles per vak. Als je daar gebruik van maakt, kom je niet op het instituut studeren. Dat doe je gewoon thuis.

Eén of meer keren per week kom je op een afgesproken tijd naar het instituut voor een bijles van een uur.

Met een aanmeldingsformulier kun je je inschrijven voor een serie van vijf bijlessen. Na elke bijles maak je de afspraak voor de volgende. Na vijf keer geef je aan of je doorgaat met een nieuw blok van vijf, of dat je stopt.

 

AANMELDEN

Examentraining

BIJ LETTINGA VAN VEEN

De begeleiders van Lettinga van Veen geven al jaren examentraining aan leerlingen. Hierdoor zijn de begeleiders door de wol geverfde examenexperts. Deze training geven we elk jaar aan leerlingen van uiteenlopende schooltypen.

Leerlingen die zich op tijd bij ons aanmelden en bereid zijn om volgens onze methoden te werken, kunnen het diploma bijna niet meer mislopen. Voor last-minute-examentraining moet je niet bij Lettinga van Veen zijn. Dat laten wij graag over aan onze collega’s van andere instituten en het particulier onderwijs.

 

AANMELDEN

Bij Lettinga van Veen Studiebegeleiders komt er uit wat er in zit!