038 42 137 16

06 24 95 21 43

Oude Vismarkt 9

8011 TA Zwolle

info@lettingazwolle.nl

11:00 - 19:00

Leeromgeving

Optimaal werken

De plaats waar je zit te werken, heeft invloed op het resultaat. In de huiskamer met de televisie aan; op school in de klas of in een rommelig studiehuis; op je eigen kamer met internet en de cavia als gezelschap; het heeft allemaal zijn eigen aantrekkelijkheid, maar het werkt niet altijd even goed.

Bij Lettinga van Veen Studiebegeleiders is de omgeving zo ingericht dat je optimaal kunt werken. We hebben veel studiehokjes voor eenpersoons gebruik. In onze lange gang zijn er een heleboel naast elkaar. Elk hokje heeft een huistelefoonverbinding met onze centrale ruimte. Als je vragen hebt, hoef je alleen de hoorn op te nemen en je vraag door te geven aan de telefonist. Die zorgt dat er een begeleider bij je komt.

Naast de studiehokjes zijn er een paar studeerkamers waar drie à vier leerlingen kunnen werken. Verder is er een studiezaal met vijftien werkplekken. De examenzolder is een rustige ruimte waar examenkandidaten zich kunnen voorbereiden op het slotstuk van hun middelbare schoolcarrière.

Sfeer

Als je ergens veel tijd doorbrengt, is het belangrijk om daar op je gemak te zijn. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich thuis voelen bij Lettinga van Veen. Na binnenkomst kan iedereen een thermoskan thee zetten. Om het uur is er een pauze, waarin leerlingen van verschillende leeftijden zich doorgaans prima vermaken in de aparte pauzeruimte. Er is een tostiapparaat waarin je je zelf meegebrachte tosti’s kunt maken. Wij zorgen voor de ketchup en curry.

De ouders van een geslaagde leerling schreven ons: “Verder is ons opgevallen dat onze dochter, behalve wanneer zij niet fit was, nooit met tegenzin naar het instituut is gegaan. De sfeer was goed, gezellig en ‘los’ genoeg, zonder tot ongeorganiseerdheid te vervallen; een prestatie met zoveel jongeren die vaak toch iets moeten doen waar ze geen zin in hebben.” Dit compliment laat zien waar wij naar streven. Er zullen uiteraard leerlingen zijn die wel met een beetje tegenzin bij Lettinga van Veen komen. Maar in de praktijk blijkt het veel nieuwkomers flink mee te vallen.

Impressie

Bij Lettinga van Veen Studiebegeleiders komt er uit wat er in zit!